Over mij

Ik ben Marten Tacoma, geboren in Venray en opgegroeid in Apeldoorn. Na mijn studie biologie in Wageningen ben ik voor mijn werk verhuisd naar Texel, een jaar later is Sigrid ook naar Texel gekomen.

In 2019 zijn we weer naar het vaste land verhuisd en is onze prachtige dochter Janneke geboren.

In het dagelijks leven ben ik databeheerder bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) op Texel. Daarnaast fotografeer ik hobbymatig. Ook fiets en wandel ik erg graag.

Fotografie

Al van kleins af aan heb ik af en toe een fototoestel in handen gehad, uiteraard eerst analoog. Omstreeks 2002 kwam bij ons in huis de eerste digitale camera. Eind 2003 heb ik mijn eerste eigen camera gekocht, de Fujifilm FinePix S3000. Via vervolgens de S5500 en de S9600 ben ik uiteindelijk overgestapt naar de Canon EOS 450D in mei 2009. Begin 2011 is de Canon Powershot SX230HS erbij gekomen omdat die wat makkelijker mee te nemen is op de ligfiets dan de hele EOS set.

In oktober 2016 heb ik mijn huidige camera gekocht, de Canon EOS 760D. Hier maak ik veel foto's mee, maar ik gebruik mijn iPhone ook veel.

Ik fotografeer graag natuur en landschappen, maar ook sport, optredens van muzikanten of bruiloften vind ik erg leuk om te fotograferen. En sinds september 2019 fotografeer ik natuurlijk ook vaak mijn dochter.